Loading

Hik-Connect hızlı yayın alma. Hızlı izleme

Hik-Connect hızlı yayın alma. Hızlı izleme

Hik-Connect nedir?

Hik-Connect Mobil Yazılımı, küçük işletmelerin bir akıllı telefon veya tabletten güvenlik cihazlarını etkin bir şekilde çalıştırmasına ve yönetmesine yardımcı olmak için tasarlanmıştır. Canlı görüntüleri izleme, görüntüleri oynatma ve uzaktan bildirim alma ,iş sahipleri ve operatörleri, yerinde olmasalar bile işletmeleriyle iletişim halinde tutar. Hik-Connecte cihazlarınızı seri numarası üzerinden(P2P ile) veya sabit IP ile ekleme yaparak İzleme yapabilirsiniz.

Hik-Connect cep uygulamasının en çok kullanılan fonksiyonlarından olan kameraları canlı İzleme ile ilgili olarak neler dikkat edilmesi gerekiyor aşağıda detaylıca anlatacağız.

1. Hik-Connect uygulamasında 2 adet görüntüleme opsiyonları bulunmaktadır. Bunlar BASIC(Temel) ve HD olarak geçmektedir. Aşağıdaki resimde de işaretli alanda üzerine basılı tutularak bu opsiyonlar arası geçiş yapılabilmektedir. Burada default olarak BASIC seçeneği gelmektedir ve bu yayın aldığı cihazda alt yayın(sub stream) a karşılık gelmektedir.

2. Cihazınızı internete bağladıktan sonra ve platform erişimi aktif edilip Hik-Connect uygulamasına seri numarası ile eklenir. Genel olarak internet hızının uploadlarının düşük olan lokasyonlarda müşterilerimiz cihazlarını ekledikten sonra görüntü akışının yavaş olduğunu veya zaman zaman network hatası şeklinde hatalar ile karşılaştıklarını belirtmektedirler. Bu durumda aşağıdaki önerileri dikkate almalarını tavsiye ediyoruz.

2.1. Alt Yayın Parametrelerini Düşürmek
Kayıt cihazının web arayüzünden yada monitor arayüzünden alt yayın(sub stream) değerlerini kontrol etmelerini gerekir. Telefondan izleme yapılırken alt yayın stream türü ile görüntü çekmektedir. Cep uygulamasında Temel(Basic) olarak gelen görüntü karşılığını direk olarak alt yayın etkilediğinden buradaki parametrelerin kontrol edilmesi gerekmektedir. Aşağıda örnek alt yayın parametrelerinin ayarlanmış değerlerini görebilirsiniz. Buna benzer değerlere getirerek canlı akışı kontrol edebilirsiniz. Burada özellikle çözünürlük(resolution), max bitrate değerlerinin , frame değerlerinin düşürüldüğünden emin olunuz. Aşağıda işaretlenmiş çözünürlük, bitrate türü , Max bithızı parametrelerini aşağıdaki gibi ayarlayarak tekrardan test edebilirsiniz. Kameralarınızı bu parametreleri ayarlarken kayıt cihazı üzerinden ayarlanması gerekmektedir.

2.2. Hik-Connect DDNS Özelliğini Aktif Hale Getirmek
Hik-Connect DDNS özelliğini aktif ederek cihazın canlı İzleme ve kayıt oynatma için Hik-Connecte erişiminde direk olarak yayını göndermeyi öncelikle hale getirmiş olursunuz. Böylelikle çok complex olmayan networklerde Hik-Connect direk cihazdan yayın almaya çalışacaktır ve daha hızlı olacaktır.

DDNS Ayarları Yapılandırma

Kayıt cihazınız için modem üzerinden portlar yönlendirme yapmalısınız. Burada cihazlar fabrikasyon olarak 8000,554,80 portlarını kullanır. Bu portların tek tek modem üzerinden yönlendirilmesi gerekmektedir.

Hik-Connect uygulamasında ayarlar kısmında DDNS ayarlarına girerek gerekli yapılandırmaların yapılması gerektmektedir. Aşağıdaki temsili resimde görebilirsiniz. Burada sağ tarafta bulunan server port, http port port ve cihazın kullanıcı adı ve şifresini giriniz. Ardından sağ üst köşede kaydedebilirsiniz. Bu işlemi yapmakla cihazın Hik-Connect direk yayın göndermesini kolaylaştırmış olursunuz.

Aşağıdaki adımları taki ederek ilgili port arayüzüne ulaşabilirsiniz. Cihazın web arayüzünden yada monitor arayüzünden port listesine ulaşabilirsiniz.

Cihazın bağlı olduğu lokasyonun internetinin hız testini yapmanızı öneriyoruz. Genel olarak çok düşük bir upload hızınız var ise bunu yükseltilmesi önerilmektedir.

Farklı operatorlere ait telefonlar ile deneyerek cep telefonuzunuz çekim gücü ve sinyal seviyesini kontrol ediniz. Bulunduğunuz lokasyonda yeterince çekim gücü yok ise yine canlı izleme de problemler ile karşılaşabilirsiniz.

Kayıt cihazınızı ve Hik-Connect uygulamasını son sürüme yükselterek geliştirilen optimizasyonlar ile canlı izlemeyi daha başarılı bir şekilde izleme yapabilirsiniz. https://www.hikvisioneurope.com/eu/portal/?dir=portal/Technical%20Materials buradaki link altında güncel cihazların yazılımlarına erişebilirsiniz.

Paylaş:

These Articles May Interest You

Menu
[d:yukari]